Haberler

Haber – Barış Arduç ve Elçin Sangu ikilisinden sinema filmi: Yanımda Kal

Yanımda Kal açık ara rahmetli Harun Kolçak’ın en sevdiğim parçasıdır.

… Yanımda kal, yanımda kal
Düşlerin yetmez ki bana
Yanımda kal, yanımda kal
Çok geç rastladım sana… 

Gündemde yer alan haberlere göre Yanımda Kal şarkıdan sonra bir kez de sinema filmi olarak dokunacak hayatlarımıza. Öyle bir film ki Barış Arduç ve Elçin Sangu’lu… #DefÖm fandomdan daha mutlusu yoktur herhalde ^^

Yanımda Kal Barış Arduç Elçin Sanguİtiraf etmek gerekirse haberi okuyunca gözlerime inanamadım, projenin görüşme aşamaları gizlilikle yürütülmüş olmalı ki konu ile ilgili en ufak bir bilgi kırıntısı hatırlamıyorum. Yoksa ortalık kuşların fısıltılarından haber verenlerin ‘Demek Barış Arduç ve Elçin Sangu, hmm…’  vb. tweetlerinden geçilmezdi.  Sonuç olarak  ‘Demek Barış Arduç ve Elçin Sangu ikilisi ekranlarda fırtına estirdikleri Kiralık Aşk dizisinden sonra şimdi de bir sinema filminde bir araya geliyorlar. Hmm…’

Kiralık Aşk dizisinin çekimleri döneminde ikilinin birbirleriyle pek iyi anlaşamadığı söylentileri vardı. Adı üzerinde söylenti^^ Ya hiçbir dayanağı yoktu ya da olsa bile çalışma hayatı profesyonel bir ortam; maddi/manevi şartlar tatmin edici olduktan sonra neden aynı projede beraber yer alınmasın ki? Hem tescilli rüzgarın enerjisinden olabildiğince faydalanmak çok mantıklı.

Projenin adı da pek hoş; Yanımda Kal. Hani Defne ile Ömer’in uzun süre birbirine söyle-ye-medikleri gibi.  (Sıkı bir Kiralık Aşk izleyicisi olmasam da en azından bunu biliyorum.)

Yanımda Kal 10 Kasım’da vizyonda

Yanımda Kal Barış Arduç Elçin SanguTaze projenin bilgilerine bir göz atalım. Yapımda NuLook imzası görünüyor. Firmanın geçmişinde Cem Yılmaz’lı Ali Baba ve 7 Cüceler,  İftarlık Gazoz ve Arif v 216 projelerinin yanı sıra Mert Fırat’lı Bir Varmış Bir Yokmuş, Neslihan Atagül ve  Ekin Koç’lu Senden Bana Kalan ve 2014 Avustralya, Türkiye, ABD ortak yapımı Russell Crowe’lu Son Umut gibi vizyonda başarıyla yer almış filmler var.

Yönetmen koltuğunda oturan Şenol  Sönmez’in özgeçmişinde de Doktorlar, Huzur Sokağı gibi uzun soluklu dizilerin yanı sıra Rina, Hayat Öpücüğü gibi sinema filmleri de yer alıyor.  Aynı zamanda Sönmez Arduç + Sangu ikilisi ile Kiralık Aşk projesinde de birlikte çalışmış.

 

Senaryonun temeli asıl sevginin mükemmeliyet değil kusurların içinde saklı olması hikayesiyle kurgulanmış. Bültene göre bu filmle geçmişiyle yüzleşmeden kendi ‘Mükemmel’ hayatını yaratan Mert (Barış Arduç) ve tüm hayatını geçmişinde yaşadıkları üzerine kuran Ada’nın (Elçin Sangu) hikayesi en romantik haliyle beyaz perdeye aktarılıyor.

Yanımda Kal’ın çekimleri başlamış. 5 hafta sürecek çekimlerin İstanbul’un farklı noktaları ve Heybeliada yapılacağı bilgisi Barış Arduç ve Elçin Sangu için setleri arşınlayan fanları için pek de ipucu vermiyor. En kolay yöntem ise set ekibini stalklamak ^^

Filmin iddiası büyük, vizyonda umduğu başarıyı yakalamasını dileğiyle…

 

 

Noel Pazarları
AVRUPA – En Güzel Noel Pazarları
sığacık ada masalı
SIĞACIK SEFERİHİSAR – Ada Masalı’nın Çekildiği Yer, Nam-ı Diğer Kırlangıç Adası
Alaçatı Tatil
ALAÇATI – Sanki Ege’de bir Vaha
gezdim gördüm san diego
AMERİKA – San Diego
Mekanlar Tarifler
Sütlü Tatlı
Yılbaşında Yapabileceğiniz 5 Şahane Sütlü Tatlı
LONDRA – Londra’da Öğleden Sonra Çayı
künefe
Bir Değil İki Değil Çok Çeşitli Künefe
Şimdiki Aklım Olsaydı (Si lo Hubiera Sabido)
ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI (Si lo Hubiera Sabido) – Ne Dilediğine Dikkat Et!
Poldark
POLDARK – Korkunun, Umutsuzluğun ve Sevginin Derinliklerinde
Poldark
POLDARK – Eve Dönüş
liar yalancı
LIAR (Yalancı) – İki Taraf Tek Doğru
bergen
BERGEN – Bir Tek Şarkı Söylerken Utanmadım Ben
romantik komedi filmler
Latte Kıvamında Romantik Komedi Filmleri
Yarına Tek Bilet Elle Çekim
YARINA TEK BİLET – Belki de Karşılaşmalar Tesadüf Değil Kaderdir
BİZ BÖYLEYİZ – Olsaydı Nasıl Olurdu?
Deli Bayramı
DELİ BAYRAMI – Kim Akıllı Kim Deli, Nasıl Ayırt Etmeli?
evlat oyunu
EVLAT – Her Şey Çok Zor
übü hep übü
ÜBÜ HEP ÜBÜ – Übülük Müessesesi Üzerine
yaşamaya dair
YAŞAMAYA DAİR – Yaşamayı Ciddiye Alacaksın
Copy link
Powered by Social Snap