Tweetleriyle yazımı renklendiren lavinia iiCooing ve © ‘ e teşekkürler…
Çukur’un üçüncü bölümüne geldik, sonunda Akın’dan biraz ‘plan’ gördük. Düşmanları birbirine kırdırmak güzel strateji. Riskli ama güzel. Yine de -hala- ‘çare Akın Koçovalı’ yazısını destekleyecek kadar içi dolu değil karakterin. Oyuncunun hakkını vermek lazım, özellikle planları başarılı olduğundaki gülüşünde sinsiliğini çok iyi yansıtıyor. Tüm bu başarılı performansa rağmen konu karakter ise kankasını Akın’dan daha çok seviyorum.
Akın’ı sevdi mi bilemem ama ona güvenmeyenler arasında ilk sıraya Vartolu’yu yazarım. Baksanıza İdris Jr.a bile bir şey yapabileceğinden şüpheleniyor. Yapar mı? Yapar! Dedesinden sonra amcasının ölüm emrini vermiş adam minnacık bir yarı kan bebeğe mi kıymayacak? KI – YAR! (Kısa bir fiil oldu ama Akın Koçovalı gibi heceleyerek okuyunuz!)
Yamaç’ın ölmeyeceğini biliyoruz. Asıl önemli olan onu kim kurtaracak? İşte bu konuda anketimiz bile var:
Ankete eklemiştim, bir kez de burada belirteyim: bölümün en güzel diyaloglarından biriydi Yamaç’ın Neslican Tay’a selamı. Nur içinde yatsın.
Uyuyamıyor, zaten ölemiyor da… Üzüyorsun bizi Yamaç Koçovalı…
Unutmadan Aras Bulut İynemli’ni renkli oyunculuğunu bir kez daha alkışlamak lazım. Ezberlerini dümdüz söylemek onun tarzı değil, iyi ki de değil…
Biz erkan karşısında Yamaç’ın deliliğin sınırında dolaşmasından endişe duyalım 3 aydan fazla zamandır Yamaç’ın hali nicedir diye sormayanlar?
– Annesi
– Abileri Cumali, Selim ve Salih
– Abla bildiği Saadet
– Yengesi
– Yeğenleri – gerçi Akın kayıpken merak etmiştir herhalde
– Uğruna canından parçalar verdiği Çukur
Cumali’nin babasına ‘öküz’ denilmesi üzerine aldığı intikam bir beni mi rahatsız etti? Bu nedenle hamam sahnesinden hiç mi hiç hoşlanmadım!.
Ah be Ali Çoban… Çukur’a kaçar kaçmaz yeniden yakalandı. Hem de Yamaç’ın burnunun dibinde. Aliço Yamaç’ın güvenli limanı. Düşünsenize Selim’in ihanetini bile ilk onunla paylaşmamış mıydı? Kavuşma sahnelerini merakla bekliyorum beklemesine de sizce Yamaç İdris’in ölüm şeklini de Aliço ile paylaşır mı dersiniz?
Timsah’ın elinde İdris’in ölüm kayıtları olduğu ve bu kayıtlar ortaya çıkmadığı sürece Timsah’ın hayatta kalacağı daha çok gün var. Bu nedenle vurulduğu sahnede çelik yelek giydiği o kadar belli idi ki… Ama çelik yelek haricindeki koruma yöntemini çok sevdim…
Gökhan Horzum yine kronoloji batağına düşmüş mü bana öyle mi geldi? İdris Koçovalı’nın doğum tarihi nasıl 1959 olur? Eğer gerçekten öyle ise Cumali nasıl 40’larının sonunda olur? Kendi ağzından duymadık mı 47 yaşında olduğunu. İdris Baba 13 yaşında mı ‘baba’ olmuş? Tüm karakterlerin yaş tablosunu taa en başında çıkartıp bölüm içine replik yerleştirirken bu hesaba uygun olarak belirtmek çok zor olmamalı!.
Konu İdris’den açılmışken Meliha nerede? Artık fragmanlarda da adı yok. O da Yıldız gibi sıradan bir cümle ile veda ederek hikayeden çıkarıldı mı? Ama henüz İdris ile Meliha’nın ortak sırrı bile açığa çıkmadı ki?
Ayşe beni hayal kırıklığına uğrattı doğrusu. Parayı da gücü de severdi, tamam. Ama üstü kapalı olarak bahsi geçen şey… Bilemedim… Ama etti yaptı Karaca’yı abisine karşı yumuşattı ya. Gerçi numaradan da olsa yediği dayağın da etkisi yok sayılamaz.
Hikayeye kendince açıklama getirmeleri karakterin dilinden yapılmasını oldum olası sevmem. Efsun ile Yücel’in tanışıklıklarının hikayesi de tam da sevmediğim türden oldu. Öncelikle Baykal Bey Yücel gibi birini sağ kolu yapmaz. Baykal kimseye güvenmeyen kendi güvenliğini bile paralı askerler ile sağlayan bir adam olarak çizildi, Yücel miymiş sağ kolu? Hiç inandırıcı değil.
Efsun’un silah bilgisi şaşırtıcı. Hiç silah kullanmamış ama teoride kitap yazar. Bu sefer daha da güçlü tutuyor silahı. Hasmını daha yakından tanıdığı için olabilir mi? Ne de olsa rüyasına bile şahit oldu. (Gözlerinden kalpler çıkan emoji hayal ediniz)
Efsun – Yamaç sahnelerinden inanılmaz zevk alıyorum. Birbirlerini yakından tanıdıkça, kartlar daha açık oynanacak ve işler daha da kızışacak. Şimdi bile ikilinin enerjisini izledikçe gözlerimden kalpler çıkıyor, ilerki bölümlerde ne olur kim bilir?
Kendi benliklerinden vazgeçen iki karakter var elimizde Yamaç ve Vartolu. Tez zamanda bir araya gelmelerini dört gözle bekliyorum da, Vartolu’nun misyonu kan borcunu ödemek adına İdris’in katilini ortadan kaldırmak olunca bu buluşma nasıl olacak azıcık da korkuyorum doğrusu.
Bölümün en can yakıcı sahnesi ise finali idi: Atıldığı o küçük hücrede taştan dört duvar arasında kimsesizliğine ağladı Salih. Babası için ilk defa göz yaşı dökerken belki de içinin kan ağlaması dışa vurdu. İçindeki yaralı küçük Salih bir kez daha, belki de son kez ortaya çıktı. O çocuk ki kanadı kolu kırık, hep yaralı…
Bu bölüm görünmedi ama Nehir’in gerçek mi hayal mi olduğunu tartıştığımız ankete katılmış mıydınız?
Dizi ile ilgili diğer yazılara göz atmak isterseniz İzledim / Çukur kategorisini ziyaret edebilirsiniz.
Ön izleme de Ali Çoban Yamaç’ı arıyor. Yamaç’ın şarjının bitmiş olması buraya bağlanacak herhalde?
Yalı Çapkını 83. bölümdeki en önemli sahnelerden biri Ferit'in rüyası idi. Bu sahne üzerine PSİKOLOGROZA…
Yalı Çapkını'na dair analizlerini pek sevdiğimiz Özge (OZZY)'nin yazılarını siz de özlemiştiniz değil mi? 83.…
Yalı Çapkını 83. bölüm üzerine bir diğer yazı da śeviyoletta 'nın kaleminden taptaze bir analiz.…
Yalı Çapkını 83. bölüm üzerine PSİKOLOGROZA kaleminden taptaze bir analiz. Keyifli okumalar.
Deha 8.bölüm yorumu Büke ‘nin kaleminden. Keyifli okumalar.
Yalı Çapkını 82. bölüm üzerine PSİKOLOGROZA kaleminden taptaze bir analiz. Keyifli okumalar.